Ferrari 400i Pavesi convertible, great working and driving condition! (1982)

€93,500

Report

Description

Het betreft hier een prachtige en uiterst zeldzame Ferrari 400i Pavesi Convertible. De 400i was onderdeel van de serie Ferrari's die begon met de 365 2+2 GT4 en eindigde met de Ferrari 412i, in totaal werden de verschillende modellen gebouwd van 1972 tot net met 1989, het is daarmee de langs lopende modellijn van Ferrari tot op heden. Gedurende al die jaren was de vraag naar de verschillende modellen stabiel. Er was echter vanuit de markt ook een sterke vraag naar een cabrioletversie. Ferrari zag er niet voldoende noodzaak toe en besloot om geen cabriolet te ontwikkelen. Gelukkig was er in Milaan een couchbuilder genaamd Pavesi die vele verschillende auto's ombouwde tot cabriolet. De standaard Ferrari 400i werd ontdaan van het dak, verstevigd en voorzien van een elektrisch te bedienen cabrioletkap. De Ferrari 400i was tevens de eerste Ferrari die leverbaar was met een automatische transmissie. Ferrari betrok de automaat via General Motors en ook dit exemplaar is voorzien van de TH400 automaat.
Deze Ferrari 400i werd kort na aanschaf naar Pavesi gebracht om te worden omgebouwd naar cabriolet. Pavesi maakte van allerlei auto's cabrioletversies maar dit model gaf hem de meeste naamsbekendheid. Dit exemplaar verkeert in zeer originele conditie. De auto is uitgevoerd met een Rosso Corsa exterieur en een met zwart leder bekleed interieur en zwarte cabrioletkap. De lak is omwille van cosmetische redenen al eens opnieuw gespoten en verkeert, afgezien van wat hele lichte gebruikerssporen, in goede conditie. Het plaatwerk is mooi origineel en heeft correcte passingen. De cabrioletkap sluit overal mooi aan en is in goede conditie. Vanzelfsprekend is er een tonneau cover aanwezig voor op de dagen dat u volledig open kunt rijden.
Het interieur is voorzien van fraai zwart leder en zwarte tapijten. Alle bedieningselementen en instrumenten lijken volledig origineel en functioneren zoals het hoort. De elektrische kapbediening functioneert eveneens uitstekend. Het leder op het dashboard verkeert eveneens in goede staat.
De techniek van de Ferrari 400i is door de jaren heen goed onderhouden. De eerste aanblik leert ons dat de auto op haar originele Crommodora wielen staat die zijn voorzien van de juiste Michelin TRX banden en volgens de dot code nog maar een paar jaar oud zijn. De 4.8 liter V12 motor is in de 400i voorzien van Bosch K-Jetronic brandstofinjectie en levert 315 pk. De drietraps automaat past perfect bij het ontspannen rijgedrag van de Ferrari 400i. De combinatie van de hoge wang op de TRX banden en het soepele Koni onderstel maken dat de Ferrari 400i over een heerlijk comfortabele wegligging beschikt. Het is een waar genot om grote afstanden met deze heerlijke open tourer af te leggen. De 4.8 V12 zingt het uit en laat u geen moment vergeten dat u met iets heel bijzonders op pad bent.
De Pavesi ombouw is van dusdanig hoog niveau dat menig leek zal vermoeden dat deze Ferrari met dit uiterlijk de heilige poorten van Maranello heeft verlaten. Een groter compliment kan een coachbuilder eigenlijk niet krijgen. In totaal zijn er maar 883 Ferrari 400i's met automaat geleverd. Hoeveel Pavesi er precies heeft omgebouwd is niet duidelijk maar het kunnen er eigenlijk niet veel meer zijn dan een handvol.
Kortom een uiterst zeldzame Ferrari 400i Pavesi Cabriolet in goede conditie en fantastische kleurstelling. De ultieme Ferrari om met vier personen zonder dak te genieten van die fantastische V12-motor.

Buyer tools

Insurance » Finance » Gap Insurance » Warranty » Tyres »

Specs

Essentials

  • Mileage: 23,913
  • Year: 1982
  • Doors: 2
  • Body type: Convertible
  • Transmission type: Automatic
  • Fuel type: Petrol
  • Colour: Red

Contact Seller

31575564055

By entering your details and clicking Email dealer, you agree for this specific dealer to be sent your details and to contact you about your query.

Gallery Aaldering

NL, Netherlands

View Stocklist »